kunstenaarsbenodigdheden   lijstenmakerij

 
 

LijstenmakerijVanaf medio 2011 heeft Pro Art een professionele lijstenmakerij. De in Nijmegen bekende lijstenmaker Clemens Coppens zwaait hier dagelijks de scepter. Met ruim 30 jaar ervaring en liefde voor kunst kunnen we hem wel zeker een echte vakman noemen. Clemens is aanwezig van woensdag t/m zaterdag (pauze tussen 13.00 en 14.00 uur). Op deze dagen kunt u altijd even binnen lopen voor een vraag of advies.Wat kunnen we allemaal in de lijstenmakerij van Pro Art? :

 • Opplakken van foto’s en reproducties. Originele kunst plakken wij nooit op omdat wij vinden dat een werk in de originele staat weer uit de lijst gehaald moet kunnen worden.
 • Wat we in kunnen lijsten is teveel om op te noemen maar een kleine greep hieruit: schilderijen, etsen, gravures,litho’s, tekeningen, aquarellen, foto’s, zeefdrukken, borduurwerken, posters.
 • Er is een ruim assortiment wissellijsten, staaflijsten, baklijsten en handgemaakte lijsten aanwezig.
 • Bij het inlijsten wordt uitsluitend gebruik gemaakt van zuurvrij passe-partoutkarton en tussenkarton om te voorkomen dat het werk hierdoor aangetast wordt.
 • Opspannen van olie- en acrylverf doeken op hout of aluminium spieraam op maat. Tevens leveren van blanco katoen of linnen doeken op iedere gewenste maat.
 • Repareren en restaureren van lijsten.
 • Het schoonmaken, en restaureren van schilderijen.
 • Het reinigen (oxidatief) van werken op papier aangetast door niet zuurvrij inlijsten, vocht, schimmel etc.
 • Snijden van op maat gemaakte passe-partouts.
 • Leveren van op maat gesneden glas. 2 mm dik en in diverse soorten waaronder ontspiegeld en het mooie UV werende museumglas. Dit is bijna onzichtbaar en toont het werk alsof er geen glas voor zit!
 • Leverancier van Stas en Artiteq ophangrailsystemen en alle accessoires hiervan.


Er wordt regelmatig gevraagd wat zijn de kosten het inlijsten?

Dat is een vraag die we niet zo kunnen beantwoorden. Er zijn teveel mogelijkheden, en aan alles hangt een prijskaartje. Het beste is om vrijblijvend met het werk te komen en dan met het advies van Clemens en uw smaak een keuze te maken. Dan kunnen we u vrijblijvend een offerte geven.


Specialist in het schoonmaken van schilderijen

De meeste schilderijen hebben alleen maar een vernislaag (of soms dat nog niet eens). Ze zijn dan ook zeer gevoelig voor vuil of vet. Gemiddeld dient een schilderij elke 20-30 jaar schoon gemaakt te worden. Denk daarbij ook aan stof, rookaanslag, vlieguitwerpselen etc..
Na het schoonmaken van duizend ( of meer ?) schilderijen kunnen we wel zeggen dat uw schilderij bij Clemens in vertrouwde handen is.
Naast het verwijderen van het oppervlaktevuil is het verwijderen van de oude vernis noodzakelijk om het werk weer te kunnen zien zoals de kunstenaar het ooit geschilderd heeft. Hierbij kunnen materialen zoals terpentine, alcohol of aceton, of een oplossing hiervan, gebruikt worden.
Wij ontvangen u graag in onze lijstenmakerij. Graag tot binnenkort.

van Welderenstraat 47
6511 MC Nijmegen
tel: 024 3822223
KvK: 10031780


ma 12.00-18.00
di t/m vr 10.00-18.00
za 10.00-17.00

De lijstenmaker is aanwezig van woensdag t/m zaterdag vanaf 10.00 uur